Plata prin SMS

Operatorul nostru pentru microplati (SMS) este NETOPIA SISTEM (mobilpay.ro), aceasta pagina avand ca scop informarea asupra acestei modalitati de plata.

 

  • Punem la dispozitia clientilor posibilitatea platii prin SMS a urmatoarelor valori: 4, 5, 6, 7, 8, 9 si 10 EURO pentru Vodafone si Cosmote, 5 si 10 EURO pentru reteaua Orange, dar si valori de 15 respectiv 20 EUR pentru clientii Vodafone.
Fiecare plata prin SMS este purtatoare de comision, in valoare de 1.2 EUR per tranzactie reusita (indiferent de valoare). In cazul in care avem de achitat 10 EUR (facturat de ZeroPing), transmiterea unui SMS de aceiasi valoare in sistemul MobilPay va confirma partial factura ZeroPing cu suma de 8.8 EUR, comisionul per tranzactie reusita fiind suportat integral de client. Plata unei valori mai mari decat creditul restant al facturii generate se va considera "Adaugare fonduri", iar sumele achitate in plus se vor deduce din facturile viitoare.

  • Orice plata prin SMS va fi confirmata in cel mult 10 minute de la incheierea procesului de plata, confirmarea fiindu-ne transmisa de operatorul de plati MobilPay in termenul mentionat anterior. In momentul confirmarii integrale a facturii serviciului comandat, acesta din urma se va procesa spre activare in cel mult 5 minute.
  • O factura se poate confirma la plata prin transmiterea a cel mult 2 SMS-uri de pe acelasi numar de telefon / zi
  • Cursul de schimb EUR pentru adaugarea sumei achitate in factura ZeroPing este blocat la valoarea afisata in previzualizarea/plata facturii prin sistemul de plata SMS.

 

Exemplu concret


  • La data redactarii acestui tutorial, cursul de schimb al unui EUR in sistemul de plata prin SMS este blocat la 4.2 lei / 1 EUR, iar comisionul operatorului Mobilpay este 1.2 EUR.
  • Dorim sa achizitionam un server Bronze in valoare de 50 lei / lunar, avem urmatoarele situatii:
Primul scenariu

Prima plata: (10 EUR - 1.2 (comisionul mobilpay)) * 4.2 = 36.96 lei
A doua plata: (5 EUR - 1.2 (comisionul mobilpay)) * 4.2 = 15.96 lei

Rezulta: Total RON adaugati la factura Zeroping: 52.92 lei, 50 de lei se atribuie la factura, iar diferenta de 2.92 se adauga in cont pentru a fi platita urmatoarea factura.
Total comision achitat: 2.4 EUR

 

Al doilea scenariu

Facem o singura plata: (15 EUR - 1.2 (comisionul mobilpay)) * 4.2 = 57.96 lei

Rezulta: Total RON adaugati la factura ZeroPing: 57.96 lei, 50 de lei se atribuie la factura, iar diferenta de 7.96 se adauga in cont pentru a fi platita urmatoarea factura.
Total comision achitat: 1.2 EUR

 

Atentie !

In pagina de plata a facturii, in sectiunea din dreapta vi se calculeaza in timp real suma ce va fi adaugata la factura, tot in aceiasi sectiune aveti si modul de calculatie precum si toate valorile ce au condus la aceasta. Evaluati si calculati suma de plata in RON, comisionul mobilpay achitat precum si toate celelalte aspecte ce trebuiesc indeplinite pentru confirmarea integrala a facturii.

 

Despre taxa pe valoare adaugata (TVA) - 24%

In pagina de plata mobilpay ni se comunica ca vom achita VALOAREA selectata + TVA, acest TVA se achita la valoarea initiala. Asta inseamna ca daca avem o cartela reincarcabila si achitam 10 EUR ni se va lua exact 10 EUR din cont, deoarece TVA-ul a fost deja achitat in momentul in care am reincarcat cartela (sau am primit credit), asadar nu vom achita din sold 10 EUR + 24% ci doar 10 EUR. In ce privesc platile cu abonament, TVA-ul se achita la factura lunara, la valoarea utilizata (operatorul GSM facturand suma utilizata + TVA), este vorba de exact acelasi sistem numai ca la cartelele reincarcabile platim TVA in momentul achizitionarii cartelei iar la abonament il platim la factura.
Ţi-a folosit?

Powered by WHMCompleteSolution